Składniki na 8 porcji:
-
ciasto francuskie
-
zdrowa vegeta
-
8 parówek
-
ok. ½ niewielkiej cukinii
-
ok. ½ czerwonej papryki
-
4 pieczarki
-
8 plastrów żółtego sera
-
1 jajko
Ciasto francuskie kroimy na 8 jednakowych kawałków.
Cukinię oraz pieczarki myjemy i kroimy w cienkie paski/słupki, a
paprykę w cienkie piórka.
Na każdy kawałek ciasta wykładamy plasterki pieczarek oraz
cukinii. Posypujemy je vegetą, a następnie kładziemy paprykę. Parówki owijamy
plasterkami sera i kładziemy na wierzchu tak, aby wystawały za ciasto i
zawijamy.
Na blachę do pieczenia wykładamy papier pergaminowy i układamy
roladki. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku w 180 °C
przez 20-25 minut.
Komentarze