Składniki:
- 1 brokuł
- 3-4 jajka
- 1/2 opakowania
sera feta
- 4 łyżki
tartego parmezanu
- prażony słonecznik
i dynia
- pieprz
Sos Cezar:
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżeczki
musztardy francuskiej (lub zwykłej)
- 1-2 łyżeczki
miodu
- 2 łyżeczki
sosu worcestershire (lub sojowego)
- 1 mały ząbek
czosnku
- sól i pieprz
Brokuł
podzielić na kilka mniejszych kawałków i ugotować na parze (około 5-7 minut),
po ugotowaniu krótko przepłukać zimną wodą.
Jajka włożyć
ugotować na półtwardo, przestudzić i obrać ze skorupek, pokroić na ćwiartki.
Fetę pokroić
w kostkę.
Wszystkie
składniki włożyć do miski. Doprawić pieprzem i delikatnie przemieszać.
Składniki
sosu zmiksować blenderem i polać gotowym sosem sałatkę. Posypać tartym
parmezanem i prażonymi nasionami.
Komentarze