bulgur z grillowanymi warzywami



Składniki:
- woreczek kaszy bulgur
- 1 mała cukinia
- 6-8 szparagów
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona cebula
- 10 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego 
- natka pietruszki
- sól

Kaszę gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

Warzywa myjemy. Cebule kroimy w piórka, pomidorki na pół, szparagi w 2-3 cm kawałki, cukinię i paprykę w kawałki. Na grillowej patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy delikatnie cebulę, następnie wrzucamy pozostałe warzywa. Solimy, dodajemy czosnek niedźwiedzi. Smażymy, aż warzywa zmiękną.

Podajemy z kaszą posypana natką pietruszki.

Komentarze