Składniki
- 1 szklanka
ugotowanej komosy (1/3 suchej ugotowanej w 2/3 szklanki wody przez 10 minut + 6
minut odczekania)
- 1 ½ szklanki startych, surowych ziemniaków
- 1 duże jajko
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu
- ser biały
- 1 ½ szklanki startych, surowych ziemniaków
- 1 duże jajko
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu
- ser biały
- śmietana
-
szczypiorek
- olej kokosowy
- olej kokosowy
Wodę wlewamy
do garnka, dodajemy komosę. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień i gotujemy przez
10 minut. Następnie wyłączamy i zostawiamy na 6 minut w garnku. Delikatnie mieszamy
widelcem. Przestudzamy.
Przygotowujemy
twarożek ze szczypiorkiem.
W dużej misce
mieszamy komosę z jajkiem, startymi ziemniakami, pieprzem i solą. Smażymy na
patelni na oleju kokosowym.
Komentarze