Pyszna i szybka pasta do kanapek lub krakersów.
Składniki:
- 2 puszki tuńczyka (w kawałkach w zalewie własnej lub oleju)
- 2 puszki tuńczyka (w kawałkach w zalewie własnej lub oleju)
- 2 łyżki
majonezu
- 1 łyżka
śmietany
- 2 średnie
ząbki czosnku
- 2 łyżki
soku z cytryny
- po
szczypcie soli i pieprzu
- garść
szczypiorku
Tuńczyka
odsączamy i przekładamy do miski lub naczynia, w którym wygodnie będzie
zmiksować całość. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, kwaśną śmietanę,
sok z cytryny (lub limonki) oraz szczyptę soli i pieprzu.
Wszystkie składniki miksujemy na gładko i gotowe. Podajemy ze szczypiorkiem.
Wszystkie składniki miksujemy na gładko i gotowe. Podajemy ze szczypiorkiem.
Komentarze