Są takie dni, że zupełnie nie ma się ochoty na mięso, a gdy na dodatek w lodówce czekają wege burgery, to nie ma innej opcji. Kiedyś sama je zrobię, ale póki co korzystam z gotowych, dostępnych w Lidlu.
Składniki:
- opakowanie Roślinne burgery. Dobra kaloria.
- woreczek kaszy bulgur
- 3 kopiate łyżki ugotowanej komosy
- 2 papryki Ramiro
- 1 mała cukinia
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 gałązki natki pietruszki
- 1 łyżka oliwy
- sól, oregano
- roszponka
Piekarnik nastawiamy na 180-190 stopni.
Paprykę myjemy, przekrawamy na pół, oczyszczamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub na papierze skórką do góry i pieczemy przez 30-40 minut aż skórka zbrązowieje. Na 8 minut przed końcem dokładamy burgery.
Kaszę i komosę gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Cukinię kroimy w drobna kostkę. Czosnek i natkę drobno siekamy. Na grillowej patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cukinię z czosnkiem z dodatkiem soli i oregano. Kaszę, komosę i cukinię dokładnie razem mieszamy.
Składniki:
- opakowanie Roślinne burgery. Dobra kaloria.
- woreczek kaszy bulgur
- 3 kopiate łyżki ugotowanej komosy
- 2 papryki Ramiro
- 1 mała cukinia
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 gałązki natki pietruszki
- 1 łyżka oliwy
- sól, oregano
- roszponka
Piekarnik nastawiamy na 180-190 stopni.
Paprykę myjemy, przekrawamy na pół, oczyszczamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub na papierze skórką do góry i pieczemy przez 30-40 minut aż skórka zbrązowieje. Na 8 minut przed końcem dokładamy burgery.
Kaszę i komosę gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Cukinię kroimy w drobna kostkę. Czosnek i natkę drobno siekamy. Na grillowej patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cukinię z czosnkiem z dodatkiem soli i oregano. Kaszę, komosę i cukinię dokładnie razem mieszamy.
Komentarze