Składniki na 4 większe lub 6 mniejszych deserów:
- 2
galaretki owocowe takie na 500 ml (malinowe)
- 1
galaretka (jagodowa)
- 300 g
jogurtu naturalnego
- borówki lub
maliny (świeże, mrożone lub z zalewy)
W rondelku
zagotowujemy 500 ml wody, wsypujemy galaretkę i mieszamy. Odstawiamy do
ostygnięcia. Do jeszcze płynnej, ale zimnej galaretki dodajemy jogurt naturalny
i dokładnie mieszamy. Na dno pucharków wkładamy trochę owoców i zalewamy
jogurtową galaretką. Schładzamy w lodówce do stężenia. Kolejną galaretkę
rozpuszczamy zgodnie z przepisem (ewentualnie z nieco mniejszą ilością wody) i
schładzamy. Na warstwę jogurtową wykładamy owoce i zalewamy galaretką.
Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Komentarze