sałatka z awokado i "suszoną" wołowiną


- miks młodych listków - opakowanie Romantica Fit & Easy
- 15-20 pomidorków koktajlowych
- dojrzałe awokado
- wołowina
- ser żółty długo dojrzewający
- 2 łyżeczki musztardy miodowej
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżeczka wody
- kilka kropel soku z cytryny

Moja ulubiona mieszanka w jej skład wchodzą same młode listki: dwie odmiany botwinki, rukola i szpinak. Sałatę wyciągamy z opakowania, myjemy i osuszamy. Rozkładamy do dwóch misek.

Pomidorki myjemy, kroimy na pół i dorzucamy do sałaty. Wołowinę rwiemy lub kroimy na mniejsze części i dokładamy do sałatki. Delikatnie mieszamy.

Awokado kroimy na pół, obieramy. Następnie każdą połówkę kroimy w plasterki, które układamy na sałacie. Ser żółty drobniutko kroimy lub ścieramy na grubych oczkach.

Musztardę, oliwę, wodę i sok z cytryny dokładnie mieszamy i polewamy sosem sałatę.

Komentarze